Submissions

Login or Register to make a submission.

Submission Preparation Checklist

As part of the submission process, authors are required to check off their submission's compliance with all of the following items, and submissions may be returned to authors that do not adhere to these guidelines.
  • The submission has not been previously published, nor is it before another journal for consideration (or an explanation has been provided in Comments to the Editor).

    L’articolo proposto non è stato precedentemente pubblicato, né è attualmente sottoposto a valutazione presso un’altra rivista (in caso contrario, è richiesta una nota di spiegazione nella sezione “Comments to the Editor”).
  • The submission file is in OpenOffice, Microsoft Word, or RTF document file format.

    Il file inviato è in formato OpenOffice, Microsoft Word o RTF.
  • Where available, URLs for the references have been provided.

    Dove disponibili, sono stati indicati gli URL dei riferimenti bibliografici.
  • The text adheres to the stylistic and bibliographic requirements outlined in Versus publication guidelines, available at https://drive.google.com/file/d/0B6qj6nJONJlCck5BM1EwenZUTlE/view

    Il testo rispetta le indicazioni stilistiche e bibliografiche contenute nel Documento sui criteri redazionali di Versus (https://drive.google.com/file/d/0B6qj6nJONJlCck5BM1EwenZUTlE/view)
  • The author/s has/have read and accepts/accept Versus Publication ethics and malpractice statement (https://docs.google.com/document/d/1eGTjT0mvVUnTyg7lRXjZPUD3fsRsSagJnUJDvzvpa0o/edit) and in case of acceptance of the article he/they will sign il Mulino Copyright declaration (https://drive.google.com/file/d/0B6dhppSc27_XbklfeEVYWmV6bVU/view).

    L’autore/Gli autori ha/hanno letto e accetta/accettano il “Publication ethics and malpractice statement” di Versus (https://docs.google.com/document/d/1eGTjT0mvVUnTyg7lRXjZPUD3fsRsSagJnUJDvzvpa0o/edit) e, in caso di accettazione dell’articolo, si impegna/impegnano a firmare la manleva sul copyright della Società editrice il Mulino (https://drive.google.com/file/d/0B6dhppSc27_XbklfeEVYWmV6bVU/view).

Author Guidelines

Sono disponibili le norme redazionali. Sono disponibili i criteri per gli autori

Gli articoli possono rispondere a una call aperta dalla rivista su uno specifico argomento, o essere proposti per la sezione “Ricerche e argomenti”, senza vincolo tematico ma rilevanti per la semiotica, la filosofia del linguaggio e l’estetica. Le recensioni riguardano pubblicazioni recenti riguardanti temi rilevanti per la semiotica e la filosofia del linguaggio sia in italiano che in altre lingue. Le recensioni possono essere scritte in italiano, francese e inglese. Informativa sulla privacy: I nomi e gli indirizzi e-mail forniti su questo sito della rivista saranno utilizzati solo per gli scopi dichiarati dalla rivista stessa e non saranno condivisi con alcuna altra parte per altri scopi.

***

Guidelines for authors

Articles can answer to a call opened by the journal on a specific topic, or proposed for the "Research and Topics" section, without any thematic constraints (but relevant for the fields of Semiotics, Philosophy of Language, and Aesthetics). Reviews concern recent publications related to relevant topics in Semiotics and Philosophy of Language, both in English and other languages. Reviews can be written in Italian, French, and English. Privacy information: The names and email addresses provided on this journal's website will only be used for the purposes stated by the journal itself and will not be shared with any other party for other purposes.

Articoli

Gli articoli possono essere su un tema monografico indicato in una specifica call, o essere proposti per la sezione “Varia” che non ha un topic specifico

Recensioni

Le recensioni riguardano monografie recenti italiane ed estere riguardanti temi rilevanti per la semiotica e la filosofia del linguaggio.

Privacy Statement

The names and email addresses entered in this journal site will be used exclusively for the stated purposes of this journal and will not be made available for any other purpose or to any other party.